Det kanske sista jag gör – Är vi i början eller slutet? *Förlängd spelperiod*

”I all sin enkelhet det bästa som ges på en Stockholmscen just nu”

”Andreas Boonstras avspända predikan är definitivt ett av scenhöstens utropstecken, som övertygar om att det faktiskt inte får sluta så här. Till och med jag som inte är någon gitarrman känner mig rocklyrisk efteråt.” – DN


Trots titeln bedyrar Andreas Boonstra att hans nya monologföreställning inte är en avskedsföreställning. Titeln ska läsas mer på ett filosofiskt plan. Någon gång gör man sin sista föreställning. Vet man det då?

Föreställningen handlar om början och slut och deras intima relation till varandra. Att varje slut är början på något och tvärtom och att det ibland kan vara svårt att veta om det är ett slut eller en början man upplever. Andreas ger många exempel både i det stora och det lilla på slut som kan vara en början, början som kan vara slut. Rockbanden Europe och Pearl Jam som låg på samma skivbolag upplevde garanterat året 1991 väldigt olika.  Det är också väldigt troligt att det i publiken ikväll finns de som redan nu börjat fundera på vad de ska göra efter föreställningen och utan att de kanske tänker på det betraktar slutet på föreställningen som början på deras kväll. En bit in i föreställningen sväljer Andreas stoltheten och gratulerar så oironiskt han kan Sveriges regering till sitt första år vid makten. En typ av regering som Andreas fruktat och varnat för i nästan 15 år. Han gjorde sin första föreställning om ett sådant scenario 2011. Nu är den här. Men är det i början av ett paradigmskifte eller i slutet av en era vi lever? Är kultureliten som Andreas påstås tillhöra en utdöende art som kommer stryka med i nästa kulturkrig eller är den precis nu på väg att resa sig, vakna ur sin törnrosasömn och redo att få saker gjorda på riktigt. Att framtiden är oskriven är både otäckt och hoppfullt och ingen av de frågor som Andreas kommer att ställa under kvällen kan besvaras just nu. Men var om inte på en teater kan vi ägna en kväll att fundera över dem.

Föreställningen spelas i moments foajé. Välkomna!

LÄNGD: ca 1 timme och 20 minuter

 

Visste du att du kan boka soppa inför föreställningarna av Det kanske sista jag gör – Är vi i början eller slutet? Soppan kostar 100 kr, serveras från ca 18.30 (söndagar från ca 15:30) och betalas kontant eller via swish. Soppan avnjutes med fördel under föreställningen, så ingen stress. Boka soppan här!

OBS! Max 10 portioner per föreställning.