GÄSTSPEL: Det landar båtar vid vår strand

av Spångs Orkester

Spångs Orkester gästspelar på stora scen.
En nyskriven pjäs byggd på fragment om flykt, de flyende och om mötet med de människor som aldrig upplevt trauma och sorg.

Spångs Orkester leder publiken in i ett drömmens vakuum där en bisarr och surrealistisk varieté utspelar sig med hjälp av konstformer som dans, mask, japansk noh, skuggspel, poesi, livemusik och teater. En plats där vi alla är lika lika, och där vi alla är lika olika. Där drömmens ickerum möter verklighetens krassa råhet. Där en människa bara är en människa, fast i sin situation, medan ljudet av världens glättiga festligheter fortsätter att dunka i bakgrunden.

”Shhhhh… Lyssna. Världen. Den knakar. Vi har huvuden fulla av grus. Det landar båtar vid vår kaj. Jag hör dem. Deras skrov krasar mot sanden.”

Vi möter vilset dansande flugsvampar och sopsäckar i djup sorg. En maskklädd kvinna dansar om döden, och Karl-Oskar och Kristina får inte plantera äppelträd i Amerika.
Vems kappsäck väger tyngst och vem avverkar flest kilometer i timmen?
Vad händer när vi slits upp vid roten och kastas ut i världen?

Av Frida Spång med hjälp av ensemblen
Regi: Frida Spång
Musik: Andreas Huumonen
Kostym: Ulrika Lindqvist
Ljusdesign: Danni Cabaruvias
Ljuddesign: Robert Printa
Koreografi: Ester Olofsson
Grafisk design: Jesper Olsson

Medverkande: Maja Frykberg Andersson, Anna Belstock, Rasmus Gisby, Andreas Huumonen, Ester Olofsson, Frida Spång, Hjalmar Wide.

Gästspel på Stora Scen.

Köp biljetter hos Kulturbiljetter