moment:live

Annie Angel, Lisa Grotherus & Emma Augustsson, Michael Akraka

Äntligen är det dags för livemusik på moment igen! Den här gången har vi fått till en line-up utöver det vanliga. Eller vad sägs om souliga Annie Angel, jazz med Lisa Grotherus och Emma Augustsson och drömsk singer/songwriter-poesi med Michael Akraka. Välkomna till Gubbängens kanske allra bästa teater!

ANNIE ANGEL

Annie Angel, albumaktuell med Space travel, kommer till moment! Musiken beskrivs som unikt soulig new wave och en frihetstripp i huvudet på Annie Angel. Svänget, den musikaliska rymden, arrangemanget, texterna och kontrapunkterna är centrala. En fantasifull resa som för tankarna till ’70-talets låtskriveri. Soundet: Motown, Delia Derbyshire och Talking Heads. Singlarna ”You Don’t Wanna Know” och ”Nothing And Something Then Nothing Again” har snurrat flitigt på radio över hela landet.

Annie Angel har tidigare turnerat med bl.a. Veronica Maggio, Erik Hassle och Mattias Alkberg. På skiva hör vi henne sjunga med bob hund, Ison & Fille och Kajsa Grytt. Annie har dessutom tidigare sjungit opera i ”L’Orfeo” på Wermland Opera, framfört egen musik vid Marina Abramovic performance The Cleaner på Moderna Museet i Stockholm och sjungit psykedelisk pop från år 1967 med Ebbot Lundberg på Göteborgsoperan.

Se ”You Don’t Wanna Know” live med kammarorkester på Södra Teatern:

https://www.facebook.com/annieangelmusic/videos/2387465614602852/

I våras släppte Annie en liveversion av ”Kaffe/Cigg & Ängladamm” ur förbandskonserten till Oskar Linnros i Göteborgs Konserthus, lyssna här:

Spotify:

***

LISA GROTHERUS och EMMA AUGUSTSSON

I höstas släpptes Lisas första soloalbum Dekontee, fylld med berättande musik i gränslandet mellan jazz och folkton, som mottogs av idel hyllningar och hurrarop. Sedan dess spelar hon flitigt på landets stora jazzscener och vi är naturligtvis oerhört glada att hon hinner med en comeback på moment. Senast vi såg henne här var i vår uppsättning av GAS. Den här gången uppträder hon tillsammans med Emma Augustsson på cello.

Lyssna på Lisa Grotherus album Dekontee här:

***

MICHAEL AKRAKA

Michael Akraka är bosatt i Bristol, UK, där han arbetar som städare på ett barnsjukhus. Hans sånger rör sig i en slags drömsk samtida tillvaro befolkad av karaktärer vars våldsbenägenhet, kärleks- och frihetslängtan reagerar mot men också i samklang med en tillvaro präglad av xenofobi, maktfullkomlighet och total stupiditet.
 

 

***

Ungefärliga tider för kvällen:
19:00 Lisa Grotherus & Emma Augustsson
19:45 Michael Akraka
20:30 Annie Angel

Inträde 100 kr
Förköp 80 kr
Åldergräns 18
kl 18-00
Cash eller swish gäller i caféet!