GÄSTSPEL: Nilleteatern med succén PMS – Res En Staty

Tänk Hasse & Tage men inte så gubbigt.

Det är en revolutionskabaré. En revoltrevy. Ett hemligt källarmöte för PMS:s soldater. Hit kommer alla vi som fått nog av de patriarkala strukturerna och alla deras konsekvenser. Alla vi som vill vara med när revolutionen kommer – revolutionen som PMS kommer att starta.

OM
PMS står för Patriarkatet Måste Störtas och är den underjordiska rörelse som länge arbetat för att förbereda den stora omvändningen. Revolutionsdagen närmar sig och PMS måste nu samla ihop alla sina soldater och koncentrera riktningen. Vilka är vi, vad ska vi göra och hur?
Baren har öppnat, powerpointen är riggad, folkmassan är samlad. Mötet kan börja. Varför ska vi egentligen göra den här revolutionen? Ibland känns det som att ilskan göder sig själv, har vi glömt varför vi alls blev arga? Vi måste påminna oss om varför vi kämpar. Därför PMS. Därför detta möte.

Vi måste minnas varför vi kämpar för att kunna enas i kampen. Vi får inte längre låta oss splittras. Vi får inte längre låta oss rikta hatet mot varandra. Hatet måste enas. Hatet måste enas mot en gemensam fiende. Den fienden är patriarkatet. Så med detta källarmöte samlas vi och efteråt går vi ut tillsammans. Enade. Ta på er foträta skor och tåliga kläder, för revolutionen börjar här.

Föreställningen är inne på sitt andra år och är glada att kunna gästspela på moment:teater.
Det är en levande, samhällsaktuell föreställning som uppdateras inför varje speltillfälle med nytt material.

Premiär sön 13 nov kl 19.00
Föreställning mån 14 nov kl 19.00
Föreställning fre 18 nov kl 19.00
Föreställning lör 19 nov kl 19.00
Föreställning sön 20 no kl 16.00
Föreställning tis 22 nov kl 19.00

Alla biljetter säljs via www.kulturbiljetter.se

 

Konstnärlig ledare: Tora Enkvist
Musik: Silent Caravan
Kostym: Moa Johansson & Johanna Ek
På scen: Edda Edlund, Alicia Högfors Lindståhl, Malin Olsson, Samuel Skoglund.
DJ Johanna Orädd & Elias Mahfoud
Produktion: Wannguard Production & Platanus Produktion