Tre frågor till Andreas Boonstra

Den 24 mars kl 19:00 är det premiär för Ice Age: Hella Cold in Gubbängen Atm. Idé och regi Jens Östberg. Med anledning av detta ställde vi tre frågor till Andreas Boonstra, konstnärlig ledare på moment.


1. Skulle du tacka ja om du fick erbjudande om att göra en reklamfilm för Volvo?
– Jag har faktiskt redan tackat ja en gång. Jag fick frågan om att göra den Nederländska versionen av en speakertext till ett ”stort företag”. Jag är så lättköpt om något har med mitt nederländska ursprung att göra så jag tackade ja utan att ens veta vilket företag eller produkt jag förväntades göra reklam för på nederländska. Det visade sig vara Volvo som skulle släppa en ny hybridbil och texten var en lång förljugen text om att det visst går att rädda världen med bilar om man bara inte är för trångsynt. Varken bilen, reklamfilmen eller min medverkan blev av dock. De valde Zlatan istället.

2. Vad förväntar du dig av Ice Age: Hella Cold in Gubbängen Atm?
– En unik och konstnärligt superintressant föreställning. Trots den kalla inramningen har jag en väldigt varm känsla inför projektet.

3. Minns du första gången du träffade Ludde Hagberg?
– Det var faktiskt efter en av Jens Östbergs föreställningar. Avelsland på kulturhuset, 2006 tror jag det var. Jag hade sett Ludde och Louise i en föreställning som knockat mig helt: ”Isabellas room” med det Belgiska kompaniet Need Company och var ganska starstrucked faktiskt. Avelsland var också en otroligt bra föreställning. Ludde hade veckan innan varit och sett en av mina föreställningar (utan att ge sig till känna) så det kändes lite som om vi liksom kollade upp varandra. Vi lärde känna varandra snabbt och bestämde typ direkt att vi måste jobba ihop. Antikrundan år 2008 var Luddes första momentjobb och han tillhör nu moments allra innersta kärna.

Läs mer om föreställningen och boka biljetter här.