Angående live-streaming och resten av våren

Kära publik, vänner, kollegor, följare och andra, tack så oerhört mycket för stöd och pepp under denna svåra tid. Vi jobbar på och gör vad vi kan göra i den tid som är med de förutsättningar vi har, det känns fint att vi har stöd av er för det känner vi verkligen att vi har. Tack för uppslutning och positiva reaktioner på vår digitala nypremiär av Inspektionen 2020. Precis som vi skrev innan vi gjorde det så var det ett vågspel, ett möjligt fiasko, en risk värd att ta. Vi ser hela erfarenheten som en stor framgång trots de tekniska problemen vi stötte på. Vi kom åt något som faktiskt påminde om teaterns här och nu trots att häret saknades.
 
Kommentarsfältet i fredagens föreställning blev nästan viktigare än själva pjäsen. Fredagens föreställning hade problem med ljudet och att själva uppspelningen laggade plus att föreställningens paus inte låg där vi hade tänkt att den skulle ligga. Lördagens föreställning fick brytas efter en kvart på grund av ett överbelastat internet och en på tok för svag uppkoppling. Men den kvarten vi spelade kände vi att vi redan gjort stora framsteg i själva genren att Ipadsen vi spelade för var våra vänner på ett helt annat sätt än på fredagen. Vi känner oss väldigt sugna på att fortsätta utforska den här världen.
 
MEN precis just nu är våra tekniska förutsättningar precis de samma som i fredags och lördags, vi har försökt få in en bättre uppkoppling i lokalen men inte lyckats ännu. Därför kommer vi inte göra några fler försök att streama föreställningen just nu. Vi bedömer att vi nåt så långt vi kan med de här förutsättningarna och vill ta ett steg till innan vi återkommer. Vi låter scenografin stå och hoppas att kunna återkomma, förmodligen först till hösten. En klippt version av pjäsen som vi utlovade kommer vi inte heller att kunna göra. Detta av två anledningar:
 
Dels har vi bara spelat in hela pjäsen en gång, så det finns inte särskilt mycket material att klippa ifrån. Den liveklippta version som ligger på vår facebooksida i två avsnitt är varken bättre eller sämre än en klippt version av det material vi har kommer att bli.
 
Dels kände vi under våra två föreställningar att det var just liveögonblicket som var det unika med våra digitala föreställningar. Att i kommentarsfältet kunna läsa ”äntligen är vi på teater tillsammans igen” var stort. En avfilmad version av Inspektionen 2020 blir nog aldrig mer än en avfilmad version av Inspektionen 2020, som filmupplevelse tämligen ointressant. Den version som ligger på facebooksida är i dagsläget det nästbästa man kan få tycker vi. Så ni som missade: titta på den.
Del 1 hittar ni här!
Del 2 hittar ni här!
 
Systemet vi använde heter Switcher Studio och så snart vi har ett internet abonnemang och en ekonomi som klarar av det så kommer vi att köpa in det till oss själva. Finns det kollegor som är intresserade av vara med att äga en sån här möjlighet så kan vi börja skissa på samarbeten och samägande. Det är inga jättedyra saker vi pratar om. moment vill rikta ett stort tack till Mikael Katzef och Stefan Erdman som introducerade oss till denna nya värld.
 

RESTEN AV ÅRET

Föga förvånande har vi ställt in alla vårens publika arrangemang. Vad få av er kanske vet är att vi faktiskt repeterar en föreställning på lilla scen just nu: Allt för truppen med manus och regi av Josefin Ankarberg. Planen är, om alla får fortsätta att vara friska, att repetera klart den och ha publik premiär på den i höst. Vi kommer att i nästa vecka börja lägga upp bilder och klipp ifrån den produktionen så att ni får se vad vi sysslar med nu när vi inte kan träffas. Metanivån om vad den pjäsen handlar om är helt galen. Men vi återkommer om det i nästa vecka.
 
moment längtar efter dagen då vi kan ses igen och kommer stå med öppna armar och en väldans massa teater i pipeline när den dagen kommer. Ha det bra och ta extra mycket hand om er själva och varandra.
 
Digital kram från moment.