Till Damaskus – 20 år av moment

På grund av den ökade smittspridningen och rådande restriktioner ställer moment in alla höstens kvarvarande föreställningar.

Tyvärr kommer vi alltså inte kunna ha premiär på vår riktiga födelsedag den 1 december. Alla biljettköpare kommer att kontaktas och återbetalas. Helt ocoolt vill vi säga att har du möjlighet att stödja oss genom att inte återköpa din biljett är vi dig evigt tacksam. Hoppas vi snart kan ses igen. Ta hand om er och varandra så länge.

***
moment fyller 20 år! Detta måste naturligtvis firas med en storartad, men coronaanpassd, jubileumsshow. Så här ser Andreas Boonstras sms ut till de tolv utvalda potentiella gästartisterna:

”momentare! Vårt 20-årsjubileum närmar sig. Det är inte klokt egentligen, men det ska såklart firas trots de konstiga tider vi lever i. Jag jobbar med en jubileumsföreställning som jag gärna ser att du hjälper mig med. Konceptet är detta: Vi spelar Strindbergs Till Damaskus. Ensemblen består av mig, ett band och en ny gäst varje kväll. Gästen kommer vara en skådespelare från moments långa historia. Gästen kommer få några enkla instruktioner från mig men kommer förutom det att vara helt oförberedd. Text, roller, kostym och regi kommer man få av mig direkt på scen. Gästens uppgifter kommer vara väl förberedda och ganska enkla, men det blir en del text så glöm inte glasögonen. Varje gäst kan bara spela en gång eftersom det helt bygger på att allt är nytt för gästen. Vem som spelar vilken kväll kommer att vara hemligt. Vill du vara den gästen? Kan du 1, 4, 5, 6, 9, 10, 11, 14, 16 eller 17 december? Svara så snart som möjligt om du kan/vill och vilka datum du skulle kunna. Vi kommer även spela några föreställningar i januari. Lön: dagsgage enligt avtal. Vore så kul att spela detta med dig!”

Regi: Josefin Ankarberg
Manus: August Strindberg, Andreas Boonstra och texter om och av moment genom åren
På Scen: Andreas Boonstra, Simon Steensland, Erik Stenberg, Arvid Pettersson, Åsa Berglund Cowburn, Joel Dannerup, Birgitta Linder och hemlig gäst
Scenografi: Åsa Berglund Cowburn
Musik: Simon Steensland
Ljus och teknik: Joel Dannerup
Producent: Birgitta Linder