Den babyloniska skökan och andra dåliga kvinnor

moment:freakshow intar stora scen och kan med oerhörd stolthet presentera Den babyloniska skökan och andra dåliga kvinnor.

”Och med ett satans tryck och total frihet i dessa fruntimmers gudomligt roliga artisteri – så känns en kväll i Moments ”skökas” sällskap som starten för en nydanande och odogmatisk befrielserörelse.”
Expressen

”Åk till Gubbängen för många glada skratt och en och annan ny tanke!”
SvD

”Då hörs publikens tårar falla som tröst i salongen, en salong där nog alla känner sig som freaks på något sätt.”
DN

”Anslaget är uppsluppet och showen hade kunnat bli hur tramsig som helst, men allt knyts ihop med en intelligent knorr och fördjupas via ensemblens personliga historier.”
Aftonbladet

Vilka är de egentligen, de dåliga kvinnorna? De som genom historien och idag bespottats, gömts undan, visats fram som dåliga exempel, eller bara glömts bort därför att de inte passar in? Låt er inspireras av denna kavalkad av fula, onda, våldsamma, arga, tråkiga, galna, bångstyriga, fåfänga och äckliga kvinnor! Låt oss ta er med på en odyssé med skammens – men också skamlöshetens – förtecken! Låt er helt enkelt hänföras av denna extravaganta show med inslag av det bombastiska, spektakulära och pseudo-vetenskapliga, likt en freakshow från den viktorianska epoken!

Denna föreställning är den avslutande delen i Åsa Berglund Cowburns trilogi – på temat kvinnor och skam. De två tidigare i sviten är Svindlande höjder och Rödluvan. I den här processen går vi från det pyttelilla formatet (Svindlande höjder), via det lilla (Rödluvan) och intar nu slutligen det stora.

Föreställningen är ca 2,5 timmar inkl paus.

 


 

Idé och regi: Åsa Berglund Cowburn
Manus: Åsa Berglund Cowburn, Josefin Ankarberg, Nina Haber, Kim Halle, Sofia Rönnegård, Hilda Stenshäll och Lotta Östlin Stenshäll.
Kostymdesign och mask: Kim Halle
Scenografi: Åsa Berglund Cowburn och Kim Halle
Koreografi: Nina Haber
Musik: Simon Steensland
Teknik, ljus och bild: Joel Dannerup
Producent: Birgitta Linder
Affisch: Freddot Carlsson Andersson
På scen: Josefin Ankarberg, Nina Haber, Sofia Rönnegård och Lotta Östlin Stenshäll
Stöd: Kulturförvaltningen, Statens kulturråd och Konstnärsnämnden