Doggerland

– Att läsa Julia Blackburn

”Berättelsen om Doggerland och Andreas Boonstra är en lågmäld, lätt vemodig scenisk skröna om människan och tiden. Om hur man relaterar till förluster, och hur människor och ting ändå fortsätter vara även efter att enskildheten upphört. Det är en scenisk essä som är lätt att tycka mycket, mycket om.” SvD

”Mest av allt handlar det om tid: den enskilda människans tid kontra historiens djuptid som gör två corona-år till damm. Med detta blir Doggerland en föreställning att fortsätta tänka med”. Aftonbladet

 

Under vattnet mellan Storbritannien, Nederländerna och Danmark ligger det. Doggerland en gång en av världens mest befolkade platser. Nu lämningar på Nordsjöns botten. Om du vill eller behöver kan du börja söka efter det. Det är det fler som gör. Den engelska författaren Julia Blackburn har skrivit en bok om sitt sökande. Andreas Boonstra läser den och finner likheter mellan det sjunkna Doggerland och den påtvingade isoleringen som människor världen över lever i medan han läser. Hans eget sökande efter Doggerland och ett visitable past kretsar mest kring Nederländerna. Hans andra hemland som plötsligt blivit onåbart för honom och som han bara kan följa på avstånd. Och under vattnet ligger Doggerland. Ibland skickar havet hälsningar från Doggerland. En benbit, en tand, en bit ruttet träd. Du måste söka noga tar för att kunna läsa dessa hälsningar och vad du till slut hittar beror nog mycket på vad du söker och vad du har förlorat.

 

På grund av nya restriktioner och ökad smittspridning har moment beslutat följande: 
I enlighet med rådande restriktioner kommer vi att införa krav på vaccinationsbevis för våra föreställningar av Doggerland – att läsa Julia Blackburn i januari. Har du redan köpt biljett och saknar vaccinationsbevis får du naturligtvis återköpa biljetten.

Vaccinationsbeviset visas upp tillsammans med giltig ID-handling i samband med entré. Är du fullvaccinerad kan du hämta ditt bevis kostnadsfritt på www.covidbevis.se.

 

Vi kommer även fortsättningsvis endast sälja 50 biljetter per föreställning mot normalt 90 för att underlätta att hålla avstånd i salong och foajé. Dörrarna till vår salong står öppna en halvtimme innan föreställning så att du i lugn och ro kan gå in och välja dig en plats.

För er som inte vill eller kan besöka oss men ändå vill se vår föreställning kommer vi att livestreama föreställningen på vår solidtangokanal lördag 8/1, ons 12/1 och mån 17/1. Sändningen börjar kl 19.00 precis som den fysiska föreställningen.

Vår kanal är öppen och går att se gratis men biljetter till live-streamen finns även att köpa genom att swisha 100 kr till nr 123 452 38 74. Märk betalningen onlinebiljett.

 

 

Spelas t.o.m. 19 januari

Manus & regi: Andreas Boonstra
På scen: Andreas Boonstra och Linda Källgren
Illustrationer & scenografi: Erik Stenberg
Musik: Simon Steensland
Foto: Carla Orrego Veliz
Ljus & teknik: Joel Dannerup
Översättning: Leo Boonstra
Producent: Birgitta Linder

Föreställningen är ca 1 timme och 40 minuter lång.