Inspektionen 2020

Manus och regi: Andreas Boonstra

Missade du livesändningarna? Ingen fara! De finns fortfarande att se på vår Facebook-sida.

Klicka här för del 1!
Klicka här för del 2!
Samtliga föreställningar på plats i teatersalongen är dessvärre inställda.

 

 

”Det är en metafest som heter duga där konstens frihet står under konstant undersökande. Det är skojigt, oroande och intelligent”
– DN

”Med humor och ironi suger, vrider och vänder ensemblen på begreppet fri teater – hur fri den egentligen är när anslagsblanketter ska fyllas i, villkor uppfyllas. Kanske måste de sadla om, bli cykelaffär istället”
– SVD

”Ett postdramatiskt stressymptom som erbjuder en eftertänksam och illustrativ diskussion om kulturpolitisk styrning och konstens frihet, om synen på kulturarv och vad som ska tillåtas att bli det i framtiden.”
– Aftonbladet

”Är det tillåtet för en teatergrupp att göra så med sin publiks dyrbara tid? Om konsten ska vara fri så är det faktiskt det.”
– Expressen

Vårens första premiär är vagt baserad på: moments uppsättning av revisorn 2015, inspektioner av alla de slag som teatern varit med om under de snart 20 år vi funnits, den kulturpolitiska utvecklingen i landet i allmänhet och platser som Sölvesborg i synnerhet, budgetförslag och uttalanden från ett parti som vi kan kalla för Sverigedemokraterna och ett möte med en nederländsk violinist år 2011.  

På scen möter vi en regissör, en dansare, en skådespelare och en klassisk musiker. Alla representanter för samtidskonst som kan vara hotad om de politiska vindar som nu blåser håller i sig, om en viss typ av motioner och budgetförslag som nu läggs fram i vår riksdag går igenom och blir verklighet. Samtliga skyldiga till stora kostnader för samhället i form av dyra utbildningar och långvarig yrkesutövning finansierad av allehanda skattefinansierade stöd. Med humor, kärlek och svedda fötter dansar moment på vulkanen och vrider och vänder frågor om den så kallade fria konstens villkor och existensberättigande, armlängds avstånd, politisk styrning, nationalism, öppenhet, demokrati och yttrandefrihet. Är det en svanesång, början på något nytt eller bara en föreställning i mängden? Vi vet inte men du kan vara med om att ta reda på det.

Premiär: 29 februari

På scen: Camilla Larsson, Ludde Hagberg, Karolina Weber Ekdahl, Joel Dannerup och Andreas Boonstra
Scenografi: Erik Stenberg
Musik: Simon Steensland
Ljus och teknik: Joel Dannerup
Producent: Birgitta Linder

Föreställningen är ca 2 timmar och 30 minuter inkl. paus.