Inspektionen 2020

Manus och regi: Andreas Boonstra

Planerad nypremiär 23 september!
Spelperiod 23 – 25 september samt 1 – 4 oktober. Samtliga föreställningar kommer spelas både för en mindre fysisk publik och livestreamas.

 

Anpassning till rådande omständigheter: Vi släpper i dagsläget 35 biljetter per föreställning. Vi själva är 5 personer i ensemblen, 1 – 3 extra tekniker för livestreamingen och 1 publikvärd i foajén. Vi kommer alltså sammanlagt vara max 44 personer på moment under de sju föreställningar vi planerar. Ordinarie max antal publikplatser är runt 120 och själva lokalen har ett maxantal besökare enligt brandskyddsmyndigheten på 300 personer. Vi kommer att ha dörrarna öppna in till salongen redan då vi öppnar biljettkassan för att undvika trängsel i foajén.  Självklart spelar vi bara om alla i ensemble och övrig personal är symptomfria och vi uppmanar publiken att endast komma om de är symptomfria. Vi kommer vara mycket förstående och liberala med återbetalning av beställda biljetter. Ändras restriktionerna åt något håll så anpassar vi oss självklart efter det.

 

”Det är en metafest som heter duga där konstens frihet står under konstant undersökande. Det är skojigt, oroande och intelligent”
– DN

”Med humor och ironi suger, vrider och vänder ensemblen på begreppet fri teater – hur fri den egentligen är när anslagsblanketter ska fyllas i, villkor uppfyllas. Kanske måste de sadla om, bli cykelaffär istället”
– SVD

”Ett postdramatiskt stressymptom som erbjuder en eftertänksam och illustrativ diskussion om kulturpolitisk styrning och konstens frihet, om synen på kulturarv och vad som ska tillåtas att bli det i framtiden.”
– Aftonbladet

”Är det tillåtet för en teatergrupp att göra så med sin publiks dyrbara tid? Om konsten ska vara fri så är det faktiskt det.”
– Expressen

Inspektionen 2020 är vagt baserad på: moments uppsättning av revisorn 2015, inspektioner av alla de slag som teatern varit med om under de snart 20 år vi funnits, den kulturpolitiska utvecklingen i landet i allmänhet och platser som Sölvesborg i synnerhet, budgetförslag och uttalanden från ett parti som vi kan kalla för Sverigedemokraterna och ett möte med en nederländsk violinist år 2011.  

På scen möter vi en regissör, en dansare, en skådespelare och en klassisk musiker. Alla representanter för samtidskonst som kan vara hotad om de politiska vindar som nu blåser håller i sig, om en viss typ av motioner och budgetförslag som nu läggs fram i vår riksdag går igenom och blir verklighet. Samtliga skyldiga till stora kostnader för samhället i form av dyra utbildningar och långvarig yrkesutövning finansierad av allehanda skattefinansierade stöd. Med humor, kärlek och svedda fötter dansar moment på vulkanen och vrider och vänder frågor om den så kallade fria konstens villkor och existensberättigande, armlängds avstånd, politisk styrning, nationalism, öppenhet, demokrati och yttrandefrihet. Är det en svanesång, början på något nytt eller bara en föreställning i mängden? Vi vet inte men du kan vara med om att ta reda på det.

Nypremiär: 23 september

På scen: Camilla Larsson, Ludde Hagberg, Karolina Weber Ekdahl, Joel Dannerup och Andreas Boonstra
Scenografi: Erik Stenberg
Musik: Simon Steensland
Ljus och teknik: Joel Dannerup
Producent: Birgitta Linder

Föreställningen är ca 2 timmar och 30 minuter inkl. paus.