Rödluvan – Upprättelsen

Exklusivt under Berglundfestivalen

Vem är hon egentligen, den där Rödluvan? En liten flicka i en barnsaga, säger du kanske, varken mer eller mindre. Så kan det ju vara. Men vad är det som gör att alla minns henne? För finns det någon saga som verkligen alla känner till, är det ju den om Rödluvan. Hon som möter Vargen i skogen och sedan blir uppäten.

Så varför berätta sagan ännu en gång? Alla vet ju hur det går. Eller vet vi det, egentligen? Krafsar du under ytan på berättelsens barnsagedräkt, hittar du ett drama om sexualitet, lust, övergrepp, skuld och skam.

Och lyssnar du riktigt noga, är det som om du kan höra ett svagt sorl av tusentals kvinnoröster genom generationer, som brutit sig igenom en värld av manligt kodade röster, myter och trossystem – och som har något väsentligt att berätta för oss.

Strax innan metoo-rörelsen drog igång och en ursinnig våg av kvinnors berättelser om sexuella trakasserier och övergrepp för alltid satte spår i det offentliga såväl som och i de privata rummen, hade Rödluvan – Upprättelsen urpremiär. Nu spelas den igen exklusivt under Berglundfestivalen.

lör 27 apr 2019 kl 19.00

mån 29 apr 2019 kl 18.30

 

Manus/regi/scenografi: Åsa Berglund Cowburn
Kostym/scenografi: Kim Halle
Musik: Simon Steensland
Ljus: Andreas Boonstra
Regiassistent/föreställningstekniker: Hilda Stenshäll
Producent/marknadsföring: Birgitta Linder
Medverkande: Nina Haber, Sofia Rönnegård, Lotta Östlin Stenshäll, Hilda Stenshäll