Om moment

”Vill ni komma ut i världen – åk till Gubbängen”
Maria Edström, Kulturnytt P1

moment: ligger i 50-tals biografen City i Stockholmsförorten Gubbängen. Verksamheten startades av ett kollektiv av konstnärer som producerade teater, konserter, konstutställningar och filmklubbar. I dag produceras framför allt teater, men vi arrangerar även konserter och andra evenemang och i teaterns foajé finns en bar/café. Sedan starten år 2000 har moment satt Gubbängen på kartan och etablerat sig som spjutspetsar inom svenskt kulturliv.

moment: anser det vara av yttersta vikt att sprida högkvalitativ konst utanför tullarna, att erbjuda ytterstadsbor mer än nöjen och tidsfördriv och att för innerstadsbor göra stan större. Att verka i Gubbängen är både en slump och ett val. Vi anser att innerstaden genom utförsäljning, marknadshyror och gnetiga grannar har spelat ut sin roll som en kreativ plats för fri kultur. I andra storstäder är det sedan gammalt i förorterna det händer. Stockholm måste växa och moment: går gärna i bräschen för en sådan utveckling.

 

Praktiskt information

Parkeringsplater – Man kan parkera på närliggande gator i närheten av teatern.

Hörselslinga – Teatern har ej hörselslinga.

Entrén – finns i gatuplan, med en ramp. Dock är det trappor upp till salongen.

Rullstolar – För bokning av rullstolsplats, vänligen kontakta teatern, för bärhjälp, då teatern dessvärre ej har någon hiss. Teatern har tyvärr inte möjlighet att ta emot publik som sitter i permobil.

Handikapptoalett – Saknas

Restaurang – Vi rekommenderar vår granne, Restaurang Maxi. Gubbängstorget 118.