ICE AGE: HELLA COLD IN GUBBÄNGEN ATM

Jens Östberg, dansare och koreograf som även skriver och regisserar film, återförenas med Ludde Hagberg och Louise Peterhoff – 75 år efter att trion examinerades från Svenska Balettskolan. Året är 2029 och även Ludde och Louise har sedan länge gått vidare till teater och film. Alla tre har barn, och regnbågsfamiljen söder om söder ser till en början rätt mysig ut. Men frågan är… vem har barn med vem? Vem är ihop med vem? Vem har rätt att uppfostra vems barn? Och var i hela helvete ska de bo?

I det här läget drar familjen iväg på något som kan betecknas som mindre smart, alternativt som självmord: en polarexpedition. Med barnen. Att backpacka i Sydostasien är inte längre ett alternativ då regionen står under vatten, och som progressiva vänstermänniskor med konstnärliga yrken så är en resa norrut det enda logiska. Men den skrala budgeten har endast räckt till underställ av senaste modell, resten av utrustningen är undermålig, och det står snabbt klart att kylan i kombination med bostadslösheten, i kombination med själslig och fysisk svält, OCH DET FAKTUM ATT ISMONSTER LURAR, gör att gruppen svävar i absolut livsfara. Det är nu som regissören och expeditionsledaren Jens Östberg tar ett drastiskt beslut för att säkra överlevnad: att använda sina lojala kollegor till att skapa en kortfilm som är tillräckligt snygg för att ge Jens jobb som reklamfilmregissör. Helst för Volvo (bilar är lätta att regissera).

Samtidigt fast 11 år tidigare: 2018 har superhjältegenren ätit upp mer än hälften av biografmarknaden. I forna trygghetsbastionen Sverige bör ansvarsfulla föräldrar avråda sina barn att satsa på konstnärliga yrken, eftersom inkomsten är för låg för att ge ett drägligt liv, även vid succé. Man skrattar inte längre åt den flera hundra år gamla idén om ’ett gott parti’, dvs att välja partner efter inkomst.

Säg inte det här till någon, men mellan dig och mig: självklart vänder vi oss till superhjältar för att åtminstone i fantasin få känna möjligheten att förändra samhället, att rätta till samtidens alla fel och svagheter. Och självklart går vi till jobbet för att scouta och säkra en IP med franchise-potential.

 

manus/regi: Jens Östberg
scenografi/kostym: Jens Östberg
musik: Simon Steensland
medverkande: Ludde Hagberg, Louise Peterhoff, Jens Östberg, Joel Dannerup m.fl.

Spelas 24 mars – 1 maj, moment: stora scen

Föreställningen är ca 2,5 timmar inkl. 30 min paus.

Köp biljetter hos Kulturbiljetter