moment:höst 2020

18 juni 2020

Kära publik,

Som vi har saknat er under denna nedstängda vår.  Vi hoppas, vill och tror att vi kan ses igen i höst och delar därför med oss av våra planer och strategier för hösten.

Vi har tre (!) föreställningar som vi hoppas, vill och tror att vi kommer att spela i höst.

 

Inspektionen 2020

Camilla Larsson och Ludde Hagberg. Foto: Carla Orrego Veliz

Camilla Larsson och Ludde Hagberg.
Foto: Carla Orrego Veliz

 

Föreställningen som vi spelade då pandemin slog till. Sju föreställningar med publik hann vi spela under våren, dessutom en livestreamad och en avbruten livestreaming. Höstens spelperiod kommer spelas både för publik och digitalt.

Mer om föreställningen här!

Datum: Planerad nypremiär 23 september. Spelperiod 23 – 25 september samt 1 – 4 oktober. Samtliga föreställningar kommer spelas både för en mindre fysisk publik och livestreamas.

 

Anpassning till rådande omständigheter: Vi släpper i dagsläget 35 biljetter per föreställning. Vi själva är 5 personer i ensemblen, 1 – 3 extra tekniker för livestreamingen och 1 publikvärd i foajén. Vi kommer alltså sammanlagt vara max 44 personer på moment under de sju föreställningar vi planerar. Ordinarie max antal publikplatser är runt 120 och själva lokalen har ett maxantal besökare enligt brandskyddsmyndigheten på 300 personer. Vi kommer att ha dörrarna öppna in till salongen redan då vi öppnar biljettkassan för att undvika trängsel i foajén. Självklart spelar vi bara om alla i ensemble och övrig personal är symptomfria och vi uppmanar publiken att endast komma om de är symptomfria. Vi kommer vara mycket förstående och liberala med återbetalning av beställda biljetter. Ändras restriktionerna åt något håll så anpassar vi oss självklart efter det.

 

 

Allt för truppen!
eller
Att försöka minnas massakern i Paris 1572

Från vänster: Camilla Larsson, Alexander Ohakas, Niki Gunke Stangertz. Foto: Carla Orrego Veliz

Från vänster: Camilla Larsson, Alexander Ohakas, Niki Gunke Stangertz.
Foto: Carla Orrego Veliz

Föreställningen vi repeterade då pandemin slog till. Att vi just våren 2020 repeterade en föreställning om en teatertrupp som blivit nedstängda på grund av pesten och var tvungna att ställa in vår premiär på grund av Corona är ett sammanträffande som man knappt skulle tro på om man inte själv var med. Nu är det emellertid helt sant och vi hoppas, vill och tror att den efterlängtade premiären kommer att komma till stånd i höst.  Exakta datum kommer att spikas snart men tidsperioden kommer att vara i oktober och november. Ett femtontal föreställningar kommer spelas. Även Allt för truppen kommer att vid ett eller flera tillfällen livestreamas.
Mer om föreställningen här!

Anpassning till rådande omständigheter: Då moment lilla scen är betydligt mindre än vår stora säljer vi ännu färre biljetter till Allt för truppen. 20 biljetter per föreställning. Vi själva är 4 personer i ensemblen, max 1 extra person de tillfällen vi livestreamar och 1 publikvärd i foajén. Vi kommer alltså att vara max vara 25 personer på moment under föreställningarna av Allt för truppen.


20 år av moment

1 december fyller moment 20 år. Det är inte klokt egentligen, flera av oss som var med på invigningen var osäkra på om teatern skulle överleva ens ett år. Självklart är detta något värt att fira. Meningen var att vi skulle ha en hejdundrande jubileumsföreställning fylld med såväl nostalgi som framåtblickande. Då omständigheterna är som de är så krymper vi formatet men behåller ambitionsnivån. Föreställningen kommer att spelas som monolog med en ny gästartist live varje föreställning och ett flertal på länk. Publikantal och övriga anpassningar blir samma som för inspektionen 2020.

Premiärdatum är satt till moments födelsedag 1 december. Även denna föreställning livestreamas.