Svindlande Höjder utvald till Scenkonstbiennalen 2017

Sveriges största festival för scenkonst.

Spelas 23-28 maj på Östgötateatern i Norrköping.

Till Scenkonstbiennalen 2017 nominerades 233 produktioner och Svindlande höjder är 1 av 16 föreställningar som blivit utvald av urvalskommittén och kommer framföras 23-28 maj i Norrköping. Scenkonstbiennalen är Sveriges största festival för scenkonst. Svindlande höjder är Sveriges förmodligen minsta föreställning för en vuxenpublik. Vi på moment är naturligtvis mycket stolta över att bli utvalda till denna scenkonsthändelse och ser framemot att öppna ännu en pyttelilla scen i en skrubb i Norrköping.

Redan i titeln ligger en motsägelse och ett motstånd till det lila formatet som föreställningen utgör. Med en längd på 12 minuter och sina 4 publikplatser visar Svindlande höjder att smått ibland är bäst.

Svindlande höjder har sedan sin urpremiär 13 november 2015 på moment:pyttelilla spelat över 175 föreställningar, samt medverkat på Maribor Theatre Festival i Slovenien. Hög tid att Östergötland och Scenkonstbienalen får sin beskärda del av denna lilla pärla.

Från teaterunionens pressmeddelande:
Att bli utvald till Scenkonstbiennalen innebär en stor ära och ett bevis på föreställningens höga konstnärliga kvalité och/eller nyskapande form.

Urval från en överlyrisk presskår:
Helt oemotståndlig teater – DN
… högoktaniga feministiska radikalitet
  – SR, Kulturnytt
Smått är ibland bäst  – Aftonbladet
Åk till Gubbängen – DN
Det är så skojigt och rörande och helknäppt, vi sitter där och ler tårögt som föräldrar som bjudits in till det allra heligaste – 
SR, Kulturnytt

Original: Emily Brontë
Idé, koncept och manus: Åsa Berglund Cowburn
I rollerna: Lotta Östlin Stenshäll, Sofia Rönnegård
Kostym: Kim Halle
Scenografi: Åsa Berglund Cowburn
Musik: Kate Bush o Simon Steensland
Bild: Kim Halle
Föreställningsbilder: Anna Fyrsten
Producent & Marknadsföring : Daniel Szpigler

Föreställningen kommer framföras 8 gånger per dag.
För mer information, vänligen besök www.scensverige.se